Като цяло ми харесаха решенията, надявам се задачите да са били лесни.

Тъй като няма много възможности за решаване на задачите, дребните проблеми се свеждат до няколко основни, затова реших да напиша обща рецензия, а всеки да си познае кое се отнася за него:

- вместо да се използват вложени if конструкции, по-добре би било да се използва cond.

- на няколко решения не е спазено условието - проверява дали цифрите са в строго растящ ред.

- по отношение на алгоритъма - на някои места има излишно много сметки, напр. намиране на брой цифри, пресмятане на 10^n, излишни аргументи на вложената функция за итеративен процес и т.н., но инак работят коректно. На едно място дори имаше решени други задачи :)

- решението на 44281 е подмножество :) на решението на 44173, с леки опити за замаскиране. Ако беше по-стандартно решение, без излишни параметри и функции, нямаше да ми направи впечатление. Сигурно има и други преписали, затова по-нататък ще направим мини контролно с подобни задачи. Все пак важното е и преписалите да са разбрали какво пишат.

- срещат се дребни грешки от рода на изпуснат фактически параметър на функция (напр. дефинирана е с два, а е извикана с един) и т.н., но идеята е ясна.

- 44355:
-- функцията reverse реализира итеративен процес, но би било по-удобно да я вложим в друга функция, с един аргумент по-малко, за да е по-лесна за използване. Има и една скоба не на място
-- за 2-а задача важат първият и вторият ми коментар.


Успех!
Последно модифициране: събота, 12 ноември 2011, 17:38