Новинарски форум

График за защитите

График за защитите

от Калин Николов -
Number of replies: 2

Уважаеми колеги,

Разпределението за защита на домашни работи е както следва:

  1. Студенти с факултетни номера, кратни на 3, се явяват от 9 часа.
  2. Студенти с факултетни номера, чиито остатък при деление на 3 е 1, се явяват в 11:30 часа.
  3. Студенти с факултетни номера, чиито остатък при деление на 3 е 2, се явяват в 14:00 часа.

Доколко ще успеем да се впишем в този график зависи от това колко експедитивно текат защитите. Затова Ви молим да сте точни, експедитивни и на самите защити да сте добре подготвени, за да минимизираме чакането на всички. 

Следва списък със студенти от този поток, които следва задължително да се явят на защита утре. Тези от посочените студенти, които не се явят, няма да бъдат допуснати до изпит. 

Списък със студенти за задължителна защита: 81571, 81491, 81448, 81463, 81472, 81530, 81324.

За останалите студенти: За тези от вас, които не се явят на защита, остават точките, които в момента са в Moodle. Ако все още имате непроверено домашно, точките за него ще бъдат отразени в Moodle веднага след проверяването му. Ако не се явите на защита, обаче, няма да имате възможност да контестирате тези точки. 

Студентите, които се явяват доброволно, ще спазват същия график, посочен по-горе.

Проверяващите ще следят за спазване на графика, така че Ви молим да се явите в съответния за вашия факултетен номер час.

Поздрави,
Калин

In reply to Калин Николов

Re: График за защитите

от Асен Джумалиев -

Здравейте,

имам няколко въпроса свързани с проведените така наречени "защити".

1. Трябва ли да се даде шанс на човек със 100% съвпадение на кода със задачата на друг човек?

Ако не се дава шанс на никой - защо не го написахте, а загубихте ценното време на много хора(включително и моето) ден преди друг важен изпит? Защото при мен ето какво се случи - чаках над 2 часа на опашка да вляза, а когато най-накрая влязох бях посрещнат от грубо и неуважително отношение от въпросния преподавател (не го познавам, за пръв път го виждам казаха ми, че се казва Армянов) и още при виждането на 100% съвпадение отговора беше "Чао чао ще се видим септември" без никакво обяснение!!!

Мисля, че уважението не трябва да идва само от студентите към преподавателите, а и от преподавателите към студентите, а аз не видях такова към мен! Заслужавам най-малко обяснение какво става и защо не ми е даден дори и шанс да обясня задачата или дори да я напиша наново за 10мин. - нямаше да е проблем!

А ако се дава шанс на някои студенти - защо на мен не ми беше даден?

2. Какво е това анулиране ден преди защитата и след като вече е предадено трето домашно???

Ако знаех, че второто ми домашно е анулирано и няма да имам шанс да си го защитя щях да си направя необходимите 30 точки от първото и третото домашно!

3. Трябва ли да се анулира цяло домашно заради 1-2 задачи със съвпадение? Само Компютърни науки сме 200 човека нормално е да има съвпадения! Още повече, че някои задачи могат да се решат по 1-2 начина максимум! А дори и да съвпада напълно - какъв е проблема след като дадения студент може да обясни всеки ред за какво служи и може да напише дадената програма на момента? Би трябвало да анулират само тези, които не знаят за какво им служи кода и как работи програмата.

Като цяло съм много разочарован(и не съм само аз) от цялото провеждане на тези "защити", от отношението на дадения преподавател и от цялата организация!

In reply to Калин Николов

Re: График за защитите

от Христо Иванов -

Напълно подкрепям горното мнение. Самият аз не знаех за правилото с минимум 50% от домашното за допускане до изпит до началото на 3тото домашно (което правило според мен е излишно, тъй като така или иначе ще покажем какво знаем и можем на изпита). Причината да отсъствам е, че имам нужните знания по материала и следователно не съм посещавал повечето лекции. Това обаче хич не ми попречи да имам 50/60 точки на контролното, но това изобщо не се взе под внимание, когато разясних на лекторите и асистентите какъв е проблема. А септември месец като се явя на един единствен изпит, тогава домашните вече няма да имат значение. Каква е логиката? Не съм допуснат до изпит сега заради 8 точки по-малко на домашното, но септември ще се явя на идентичен изпит без нуждата да правя нещо допълнително. Изключително съм разочарован от липсата на организация и (като че ли умишлен) саботаж на работата на много хора. Като например анулирането на работи седмица след получени точки, лошата система за разкриване на плагиятство и липсата на разбиране и нагласа за поощряване на знанията независимо дали са проявени през компютъра или на място.