Новинарски форум

Равносметка от защитите на д.р.

Равносметка от защитите на д.р.

от Калин Николов -
Number of replies: 0

Колеги,

От всеки 10 случая на съмнения за преписване, по време на защитата 8 се потвърдиха. Простата сметка показва, че защитите можеха да се проведат точно 5 пъти по-бързо, ако колегите, които си знаят, че са ползвали чужд код или са дали за ползване своя код, не се бяха опитали да ни убеждават в противното. Съжалявам за изгубеното време на всички, но надявам се разбирате, че основната вина не е само в екипа.

Имаме колеги, които се оплакват, че не са разбрали, че 100% съвпадение на кода не е ОК. Дори не знам какво да кажа по въпроса.

Други колеги се оплакват, че чак сега научават за правила, публикувани през август. И тук не знам какво да кажа.

Оказахме Ви пълно доверие да работите вкъщи сами. За съжаление, много от Вас не го оправдаха. Извинявам се, ако вината за това по някакъв начин се окаже наша.

Искрено съжалявам за създалата се ситуация и за потрошените нерви на всички студенти. Надявам се на тези, които посещават лекциите ми, да е станало ясно, че единствената ми мисия, както и на целия ми екип, е да съдействаме на тези от вас, които желаят да научат нещо. За съжаление цялата полицейщина е неибежна, ако искаме дипломите ви от ФМИ да имат някакво значение. Надявам се да го разберете в някакъв момент. 

Пожелавам Ви успех на изпитите и апелирам за серозно отношение към общата ни работа.