- Студенти с факултетни номера, кратни на 3, се явяват от 9 часа.
- Студенти с факултетни номера, чиито остатък при деление на 3 е 1, се явяват в 11:30 часа.
- Студенти с факултетни номера, чиито остатък при деление на 3 е 2, се явяват в 14:00 часа.
Здравейте,
имам няколко въпроса свързани с проведените така наречени "защити".
1. Трябва ли да се даде шанс на човек със 100% съвпадение на кода със задачата на друг човек?
Ако не се дава шанс на никой - защо не го написахте, а загубихте ценното време на много хора(включително и моето) ден преди друг важен изпит? Защото при мен ето какво се случи - чаках над 2 часа на опашка да вляза, а когато най-накрая влязох бях посрещнат от грубо и неуважително отношение от въпросния преподавател (не го познавам, за пръв път го виждам казаха ми, че се казва Армянов) и още при виждането на 100% съвпадение отговора беше "Чао чао ще се видим септември" без никакво обяснение!!!
Мисля, че уважението не трябва да идва само от студентите към преподавателите, а и от преподавателите към студентите, а аз не видях такова към мен! Заслужавам най-малко обяснение какво става и защо не ми е даден дори и шанс да обясня задачата или дори да я напиша наново за 10мин. - нямаше да е проблем!
А ако се дава шанс на някои студенти - защо на мен не ми беше даден?
2. Какво е това анулиране ден преди защитата и след като вече е предадено трето домашно???
Ако знаех, че второто ми домашно е анулирано и няма да имам шанс да си го защитя щях да си направя необходимите 30 точки от първото и третото домашно!
3. Трябва ли да се анулира цяло домашно заради 1-2 задачи със съвпадение? Само Компютърни науки сме 200 човека нормално е да има съвпадения! Още повече, че някои задачи могат да се решат по 1-2 начина максимум! А дори и да съвпада напълно - какъв е проблема след като дадения студент може да обясни всеки ред за какво служи и може да напише дадената програма на момента? Би трябвало да анулират само тези, които не знаят за какво им служи кода и как работи програмата.
Като цяло съм много разочарован(и не съм само аз) от цялото провеждане на тези "защити", от отношението на дадения преподавател и от цялата организация!
Напълно подкрепям горното мнение. Самият аз не знаех за правилото с минимум 50% от домашното за допускане до изпит до началото на 3тото домашно (което правило според мен е излишно, тъй като така или иначе ще покажем какво знаем и можем на изпита). Причината да отсъствам е, че имам нужните знания по материала и следователно не съм посещавал повечето лекции. Това обаче хич не ми попречи да имам 50/60 точки на контролното, но това изобщо не се взе под внимание, когато разясних на лекторите и асистентите какъв е проблема. А септември месец като се явя на един единствен изпит, тогава домашните вече няма да имат значение. Каква е логиката? Не съм допуснат до изпит сега заради 8 точки по-малко на домашното, но септември ще се явя на идентичен изпит без нуждата да правя нещо допълнително. Изключително съм разочарован от липсата на организация и (като че ли умишлен) саботаж на работата на много хора. Като например анулирането на работи седмица след получени точки, лошата система за разкриване на плагиятство и липсата на разбиране и нагласа за поощряване на знанията независимо дали са проявени през компютъра или на място.