Форум за съобщения и дискусии по лекционните теми

ПКВИ: Образователна видео игра, посветена на развитието на килимарството в България

ПКВИ: Образователна видео игра, посветена на развитието на килимарството в България

от Боян Бончев -
Number of replies: 0

Здравейте, колеги,


Останаха броени дни до крайния изпит по предмета. Нека тези от вас, които не са качили проекта си и документацията към него, го направят най-късно ден преди изпита. А сега ви каня да вземете участие в онлайн експеримент със сериозна образователна видео игра, посветена на развитието на килимарството в България. Играта представлява лабиринт от 6 зали с учебни дъски с текстово и графично съдържание, аудио материли за всяка зала, учебни задачи (вградени в дадени зали) с местене на учебни обекти до определени позиции или до други обекти, отговаряне на тестови въпроси с цел отключване на врати от зала към друга зала, както и намиране на скрити обекти. Тя е генерирана автоматично за Unity от платформата Maze Builder, раработена от дипломантката Радина Панайотова, на база на декларативно описание в текстов (XML) формат. 

Участието ви в експеримента ще ви отнеме около 20-30 минути. То включва следните дейности:

1) вижте видео записа на генериране на сериозна образователна видео игра-лабиринт на адрес https://www.youtube.com/watch?v=3IBqYooKwQg (2:39 мин.)

2) във Firefox браузър c инсталиран от https://unity3d.com/webplayer Unity Web Player Plugin (с цел играене в браузър), отворете страницата http://adaptimes.eu/carpetgame/ и изиграйте една или повече игри до края или в браузъра, и/или с десктоп версията играта (която ще заредите локално на компютъра си от същата страница, без ограничения относно браузъра), като решавате задачите в залите и търсите скритите обекти по пода, тавана, саксиите, над лампите и под въпросите (всички зали освен първата съдържат по два скрити обекта)

3) попълнете кратка анкета (12 въпроса) за създаването и използването на образователните видео игри на адрес https://drive.google.com/open?id=1_JgvAtntrHcXQPaihR4a9F3XaxGxvLKHJvCPpsFkSZI

4) попълнете анкета (17 въпроса) за оценка на играта "Килимарството в България" на адрес https://docs.google.com/forms/d/1-xuYvoTm-6GPhmZl-y1PsfQ3cX8KRDdWY9_ANMj93n4/edit?usp=sharing


Предварително ви благодаря за отделеното време! Поздрави,

Боян