Форум за съобщения и дискусии по лекционните теми

Дипломни работи и покана за семинар в областта на видео игрите за обучение

Дипломни работи и покана за семинар в областта на видео игрите за обучение

от Боян Бончев -
Number of replies: 0

Здравейте, колеги,


Радвам се да ви съобщя, че в рамките на научно-изследователският проект “Иновативна платформа за интелигентни адаптивни видео игри за обучение” (APOGEE, с Уеб сайт http://www.apogee.online/), финансиран от Фонд „Научни изследвания” на Република България, може да се стартират различни дипломни работи и докторантура в областта на сериозните видео игри с теми като например:

  • Адаптивни видео игри с динамична промяна на трудността спрямо възбудата на играча - разпозната с измерване на проводимостта на кожата на играча; който желае, нека ми пише за уговорка за демонстрация
  • Адаптивни видео игри с динамична промяна на трудността спрямо емоциите на играча - разпознати с анализ на лицеви характеристики на играча
  • Генериране на видео игри-лабиринти за обучение - с вградени мини-игри като пъзели, откриване и поставяне на скрити предмети, тестове и др.
  • Генериране на графично съдържание за видео-игри
  • Интелигентни виртуални играчи във видео игри - с агенти за персонализируемо извличане на учебно съдържание
  • Други теми в областта


Ако желаете да се занимаете с някоя от темите, пишете ми за повече информация. Освен това, бих ви помолил да изтествате прототип на адаптивна видео-игра за управление на автомобил при различни метеорологични условия, който е наличен онлайн на адрес http://www.apogee.online/rage/adapt/ . Всеки участник в експеримента трябва да е изиграл играта поне веднъж, преди да премине към попълване на въпросник за идентифициране на качествата на видео играта. Въпросникът е на адрес https://goo.gl/forms/9PBgFtIKzA3J0fiy1 и се попълва за не повече от 10 мин.


И накрая - в рамките на (APOGEE организираме семинар за учители относно създаването на образователни видео игри от не-ИТ специалисти и използването им в обучението. Семинарът има за цел идентифициране на нуждите от софтуерни платформи за създаване на образователни видеоигри. Резултатите от семинара ще намерят практическо приложение при разработване на безплатни програмни продукти, отговарящи на нуждите на училищното обучение у нас. Прилагам покана за семинара. Заповядайте!


Поздрави,


проф. Боян Бончев,

ръководител на проект APOGEE,

кат. Софтуерни технологии,

ФМИ – СУ „Св. Кл. Охридски“