Новинарски форум

Поправителен изпит по УП на 23.08.2017 г.

Поправителен изпит по УП на 23.08.2017 г.

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 2

Здравейте, колеги.

Това съобщение съдържа информация за тези от вас, които ще се явят на поправителния изпит по УП утре (23.08.2017 г.).

Както вече знаете, предварителна информация за изпита беше публикувана в следното съобщение: https://learn.fmi.uni-sofia.bg/mod/forum/discuss.php?d=13607. По-долу са дадени някои пояснения.

Изпитът ще започне с две задачи. Първата от тях е по-проста и при успешно решаване носи оценка 3. След нея ще направим почивка и след това ще дадем втората задача, която е за по-висока оценка (4 или 5). Накрая ще се даде индивидуален въпрос или задача, които да се направят на място.

Поради ограничения брой на залите, по-късно днес ще публикуваме разписание, в което за всеки от вас ще бъде посочено в коя зала и от колко часа да се яви, за да започне работа по първата задача. В общи линии:

  • Работата по задача 1 ще започне в 09:00, като явяващите се ще са разделени в две групи - от 09:00 и от 11:00;
  • Работата по задача 2 ще започне в 13:00;
  • На място ще обявим началото на последната част от изпита.

Схемата за оценяване е както следва:

  • При неуспешно представяне на задача 1 се поставя оценка слаб (2);
  • При успешно решена задача 1 и неуспешно представяне на задача 2 се поставя оценка среден (3);
  • При успешно решена задача 1 и частично решаване на задача 2 се поставя оценка между 3 и 5, според това какво е направено по задачата;
  • При успешно решаване и на двете задачи, според представянето на индивидуалния въпрос, се поставя оценка между 5 и 6.

Тъй като за изпита разполагаме само с един ден, работите ще бъдат прегледани през следващите дни и резултатите ще бъдат обявени по-късно, в рамките на сесията. Въпреки това, след работата по всяка от задачите, екипът ни ще прегледа и тества предадените решения, за да се отделят такива, които със сигурност не решават коректно съответната задача. Съответно преди началото на всеки етап ще бъдат обявени факултетните номера на хората, които не са се справили с предишния.

Моля да се явите навреме (поне 10 минути преди часа, в който започва вашият изпит за задача 1) и всеки от вас да носи със себе си студентска книжка.