Обявления

За изпита по ДС през зимната сесия на 2019/2020

За изпита по ДС през зимната сесия на 2019/2020

от Минко Марков -
Number of replies: 1
Уважаеми колеги,

Както знаете, изпитът върху задачи по "Дискретни структури" ще се проведе на 07.02.2020 г., петък, от 13:00 ч. в зали 130 и 210 на ФХФ.  Изпитът е за всички: както за редовните студенти от курса, така и за поправящите се, прекъснали и т.н. Разпределението по зали е следното:

— групи 5 и 6 от редовния курс и студентите от минали години/поправящите се/т.н. са в зала 210;

— групи 7 и 8 от редовния курс са в зала 130.

Възможно е да има прехвърляне на студенти от едната в другата зала в последния момент.

В "Мудъл" публикувах (само) факултетните номера от протоколите.  Моля всеки от вас да се убеди, че неговият/нейният Ф№ е в протокола.   Ако се окаже, че не е, обърнете се към отдел "Студенти".  Аз не мога да направя нищо в такъв случай.  Както винаги, преди началото на изпита ще проверя студентите в двете зали по протокол.  На изпита може да се явяват само студенти, чиито имена са в протоколите.  Изключение няма да направя за никого.
Моля да се явите към 12:45 ч., за да може изпитът да започне навреме.  На закъснели студенти може да се отказва достъп до залата, за да не пречат на незакъснелите.  Носете си студентски книжки или карти. В противен случай може ви бъде отказано да се явите на изпита.  Също така имайте предвид, че личната карта/паспорт/шоф. книжка НЕ СА ЗАМЕСТИТЕЛИ на студентската книжка/карта, понеже нямат Вашия факултетен номер.  Трябва да имате документ, който съдържа факултетен номер.

Изпитът върху задачи ще бъде от две части, всяка по 90 минути.  Между двете части ще има почивка.  По време на на всяка от двете части няма да се разрешава да излизате, освен ако първо не сте предали писмената си работа.  По време на работа не се допуска НИКАКВА комуникация между студентите.  Каквото и да искате да попитате, трябва да е с вдигане на ръка и отправянето на запитването към някой от квесторите.  Обръщане към съседа или съседката ще ви струва анулиране на изпита, независимо какво е било запитването.  Надзъртането в чужда писмена работа също води до автоматично, без предупреждения, анулиране на изпита.  Ако двама души се обърнат един към друг, анулират се изпитите и на двамата.  Не се допуска задаване на уточняващи въпроси по условията.  Ако зададете уточняващ въпрос по условията на висок глас, това може да се смята за опит за предаване на информация и може да доведе до анулиране на изпита за Вас.  Да задавате уточняващи въпроси по условията и на тих глас е безсмислено: квесторите няма да отговарят.

Носете си достатъчно листове за писане.  Ние отпечатваме условията на наши листове, но листовете за писане са ваши.

Ако залата е отключена преди ние (екипът, провеждащ изпита) да дойдем, не влизайте, няма смисъл.  Ние ще ви кажем как да седнете.

Моля с влизането в залата, ПРЕДИ да седнете на посоченото място, да си сложите връхните дрехи и багажа на закачалката или отстрани покрай прозорците.  Около вас не може да има пръснати дрехи, чанти, раници и т. н.  Студ. книжки трябва да бъдат обаче с вас по време на изпита.


!! Моля ви предварително да си разделите листовете за изпита на две части.  Едната част оставете в чантата си за втората част на контролното, а другата вземете със себе си (за първата част).  След началото на изпита листовете ви ще бъдат защипани с телбод, така че, ако всичките листове се окажат защипани, няма да имате листове за втората част.  Листовете за втората част на контролното НЕ МОЖЕ да бъдат до вас по време на първата част.  Идеята е ясна — да няма хвърчащи листове в залата.


За мобилните телефони и всякакви електронни устройства.  Моля ви първо да ги изключите, защото звъненето на телефони по време на изпита е изключително досадно и разконцентриращо,  и ДА ГИ ОСТАВИТЕ ОТСТРАНИ.  Може да са във връхната дреха, в раницата или просто на перваза, но да не са у вас.  Наличието на каквото и да е електронно устройство у Вас по време на изпита е основание за анулирането му (на изпита, не на устройството).


Моля ясно да означавате кое е чернова, за да няма съмнение при проверяването кое е чернова и кое — белова.  Черновата няма да се проверява, но трябва да бъде върху листовете, които предавате.

Моля да пишете колкото е възможно по-ясно.  Един начин да се постигне по-голяма яснота е да се пише разредено, с по-голямо разстояние между редовете.  Имайте предвид, че времето за проверка е ограничено и ако за 5-6 минути проверяващият не може да бъде убеден, че задачата е решена, той е напълно в правото си да я прескочи, оставяйки ѝ нула точки.  Друг начин да бъде по-ясно написаното е хартията да е чисто бяла.
Резултатите от контролното, както и примерни решения на задачите, ще бъдат изложени в "Мудъл" колкото е възможно по-скоро.

===================================================================================

За изпита върху теорията.  Мястото е зала 101 на ФМИ.  Разпределението във времето е следното:

— на 11.02 от 09:00 ч.:  група 6 (Станислав Димитров);
— на 11.02 от 13:30 ч.:  група 7 (Григор Колев);
— на 12.02 от 09:00 ч.:  група 8 (Митко Стайков);
— на 12.02 от 13:30 ч.:  студенти от минали години с фак. номера от 81124 до 81784 вкл.;
— на 13.02 от 09:00 ч.:  студенти от минали години с фак. номера от 81790 до 81938 вкл.;
— на 13.02 от 13:30 ч.:  група 5 (Добромир Кралчев).

Държа това разпределение да се спазва.  Ако някой има основателна причина
да не може да се яви със своята група, нека ми пише предварително.


На изпита върху теория трябва да си носите конспект.  Фотокопиран, разпечатан или ако ще да е написан на ръка, няма значение, но всеки трябва да има собствено копие от конспекта.  Няма да допусна прехвърлянето на листа в залата по време на изпита.  По време на изпита, всяко подаване на лист между студенти анулира изпита и за двамата участници, независимо от съдържанието на листа; ако ще да е празен или да съдържа конспекта.  Причината е проста: да не се преписва.  Ако нямате копие на конспекта,  няма да държите изпита, освен ако помните наизуст кои са двата въпроса, чиито номера сте изтеглили.  Да поясня.  Всеки студент тегли две билетчета с въпроси.  На всяко билетче има само едно нещо: едно число — номера на въпроса.  Какъв е въпросът, който отговаря на това число, е записано в конспекта.


За изпита върху теория забраната за електронни устройства важи с още по-голяма сила.  Повтарям, че тези устройства трябва да бъдат изключени и да не са у Вас по време на изпита.  Откриването на такова устройство у Вас по време на изпита е основание за АНУЛИРАНЕ на Вашия изпит, дори откритото устройство да е изключено.


Следобед започваме в 13:30 ч., но това е само добро намерение.  Напълно е възможно следобедният изпит да започне след 13:30 ч.

===================================================================================


Преди време изложих в "Мудъл" правилата за оценяване.  За всеки случай припомням, че изкарването на по-малко от 20% на изпита върху задачи води автоматично до слаба оценка.  Излишно е да казвам, че неявяването на изпита върху задачи или на изпита върху теория също води автоматично до слаба оценка.


===================================================================================

Възможно е да бъда възпрепятстван да дойда на някоя от изложените дати за изпита върху теория.
Ще направя всичко възможно това да не се случи, но е възможно.  Причината е медицинска —
същата, заради която не можах да дойда на една от лекциите и се наложи да ме замества
гл. ас. Георги Георгиев. Ако бъда възпрепятстван, ще пиша навреме тук, в "Мудъл".  Разполагаме и с 14.02
за изпитване, така че изпитът Ви със сигурност ще бъде проведен.

===================================================================================

Ако съм забравил да уточня нещо, питайте сега.


Желая успех на всички!

Минко Марков
In reply to Минко Марков

Re: За изпита по ДС през зимната сесия на 2019/2020

от Минко Марков -
Уважаеми колеги,

За съжаление, налага ми се да посетя болница
на 12.02 сутринта и на 13.02 сутринта.
Заради това правя следните промени
в графика на изпита върху теория:

— на 11.02 от 9:00 ч.: група 6 (Станислав Димитров)
плюс студенти от минали години
с факултетни номера от 81124 до 81784 вкл.;
— на 11.02 от 13:30 ч.: група 7 (Григор Колев)
плюс студенти от минали години
с факултетни номера от 81790 до 81938 вкл.;
— на 12.02 от 9:00 ч. няма да има изпит;
— на 12.02 от 13:30 ч.: група 8 (Митко Стайков);
— на 13.02 от 9:00 ч. няма да има изпит;
— на 13.02 от 13:30 ч.: група 5 (Добромир Кралчев).