Обявления

Правила за провеждане на финалния изпит

Правила за провеждане на финалния изпит

от Тихомир Иванов -
Number of replies: 3

Здравейте, колеги,

Както знаете, изпитът ще се състои от две части:

  • Изпит-задачи – 12.02 – ще се проведе в писмена форма. Студентите ще бъдат разделени на групи по предварително оповестен график. Всеки студент трябва да осигури камера, която да бъде поставена така, че да се виждат ръцете и очите му. На бюрото (или мястото, където студентът полага изпита) е необходимо да има само 3-4 празни листа, химикал и студентска книжка (или по изключение лична карта), която ще бъде проверена преди началото на изпита. Никакви други материали (в т.ч. тетрадки, папки и др.) и електронни устройства (освен това, от което се чете темата на изпита) не са позволени в околност на студентите. Наличието на такива ще се счита за опит за преписване и ще води до незабавно прекратяване на изпита. Във всеки момент квесторите могат да поискат даден студент да покаже с камерата около себе си. При посочване по име на даден студент, той е необходимо да постави веднага ръцете си пред камерата (без да прави излишни движения, с които може да се преместят евентуални непозволени материали) и точно да изпълни указанията на квестора за движение на камерата. При неизпълнение на някое от тези условия, изпитът също се прекратява и студентът се явява на поправителната сесия. Изпитът ще бъде записан. 

  • Изпит-теория – 18.02 – ще се проведе в устна форма. С всеки студент ще се проведе кратко събеседване (по предварително изготвен график), като ще бъдат зададени по няколко въпроса върху части от конспекта. Изпитът ще се проведе при включена камера. 

Моля, не се колебайте да пишете при възникнали въпроси.

С пожелания за успешна сесия!
Тихомир


In reply to Тихомир Иванов

Re: Правила за провеждане на финалния изпит

от Грациела Ганчева -
Здравейте,

Имам въпрос относно: "Изпит-задачи – 12.02 – ще се проведе в писмена форма."
Как ще ви предаваме задачите на хартиен носител? Или задачите ще се решават на Wolfram Matematica и трябва да ви предаваме .nb файл?

Поздрави,
Грациела
In reply to Грациела Ганчева

Re: Правила за провеждане на финалния изпит

от Тихомир Иванов -
Здравейте,

На изпита-задачи очаквайте да има както задачи, които трябва да се решат на ръка (напр. да се построи дадена диференчна схема, да се изследва за устойчивост и т.н.), така и задачи за реализиране на дадена числена схема във Wolfram Mathematica. В тази връзка ще трябва да работите през цялото време и при споделен екран (това ще става в Google Meet). Листовете ще се предават, като веднага след края на изпита снимате и прикачите в Moodle (или по имейл) решенията на задачите.

Поздрави,
Тихомир
In reply to Тихомир Иванов

Re: Правила за провеждане на финалния изпит

от Божидар Атанасов -
Здравейте,
За изпита утре (12.02) смятате ли, че камера на лаптоп ще е достатъчна? Питам заради частта с ръце + очи.

Поздрави,
Божидар