Обявления

Теми за проекти

Теми за проекти

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 4

Здравейте, колеги,

Публикувани са темите за проекти по ФП. Допълнително, в тази таблица ще намерите максималния брой точки, с които ще бъде оценявана всяка тема. Всеки от проектите може да бъде реализиран на Scheme или Haskell, по ваш избор. Моля, забележете, че на някои проекти има разлика в точките в зависимост от избрания от вас език. В темите, които са за под 60 т. има дефинирани един или повече бонуси, които дават възможност съответната тема да бъде оценена над максимума брой точки, но общият брой точки не може да бъде повече от 60. Всеки, който ще прави проект, е необходимо да заяви темата, по която ще работи предварително в тази анкета.

Крайният срок за заявяване на тема за проект е 19.12 (неделя), 20:00. Моля да имате предвид, че незаявени проекти няма да бъдат допускани до защита. Изборът на проект може да се променя произволен брой пъти преди крайният срок.

При желание можете да работите по дефинирана от вас тема за проект, стига тя да е одобрена от екипа. Ако желаете да предложите собствена тема за проект, можете да я формулирате в този форум. Одобрените предложения ще бъдат оценени във форума, като броят точки на тази оценка ще представлява максималният брой точки, който можете да получите при успешна реализация на предложението си.

Поздрави,
Екипът по ФП

In reply to Трифон Трифонов

Re: Теми за проекти

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Припомням, че днес в 20:00 е последният срок за заявяване на тема за проект!
 
Моля да имате предвид, че незаявени проекти няма да бъдат допускани до защита. Изборът на проект може да се променя произволен брой пъти преди крайния срок.
 
Поздрави,
Екипът по ФП
In reply to Трифон Трифонов

Re: Теми за проекти

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Можете да предавате реализираните си проекти по ФП в това задание. Моля, предавайте проектите си като единствен ZIP архив, който включва целия изходен код на проекта, кратка документация, и евентуално допълнителни файлове, които са нужни за работата на проекта (напр. тестови данни, картинки и т.н.). Не е нужно да включвате в архива външни библиотеки, ако те са свободно достъпни в интернет.
 
Документацията трябва да включва:
  • кратко описание на идеята зад решението ви
  • кратък преглед на структурата на проекта: основни функции и начин за използването им
  • кратки инструкции за работа с проекта (включително инсталиране и компилация, ако е нужно)
  • ясно обозначение на всички части от кода от други автори, които сте използвали за разработката на проекта си, като имате предвид, че:
    • използването на произволни библиотеки и чужд код е позволено без ограничения, стига авторът на кода да е дал съгласието си за това, например под формата на подходящ лиценз
    • ако в кода ви бъде установена част, която е заимствана от друг източник, без това да е изрично указано в документацията, това се счита за опит за плагиатство, работата се анулира и случаят се докладва в Деканата;
    • ще бъде оценявана само вашата част от кода
    • при съмнения относно ползване на друг код, моля, пишете в Discord
Крайният срок за предаване на проектите по ФП е 16.01. (неделя) до 20:00. Моля, обърнете внимание, че крайният срок на заданието преди беше 9.01, но сега е коригиран на 16.01.
 
Защитите на проекти вероятно ще се проведат в последната седмица от семестъра, като очаквайте допълнителна информация за това в първите дни на новата година.

Весели празници!
 
Екипът по ФП
In reply to Трифон Трифонов

Re: Теми за проекти

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,

Както споменах на лекцията днес, защитите на проектите ще се проведат дистанционно на 31.01 (понеделник) по график, който ще бъде обявен допълнително. Поради по-късната дата на провеждане на защитите, решихме да удължим срока за предаване на проектите до 22:00 на 28.01 (петък). Имате възможност да продължите да работите по проектите и да предадете нови техни подобрени варианти в същото задание. Моля да вземете предвид, че на защити ще се разглежда само кодът предаден в Moodle в рамките на новия краен срок.
 
Поздрави,
Екипът по ФП
In reply to Трифон Трифонов

Re: Теми за проекти

от Трифон Трифонов -

Здравейте, колеги,

Всеки, който е предал проект би трябвало да е получил коментар към заданието, съдържащ час и връзка за явяване на утрешната защита. Моля да се включите на връзката няколко минути преди часа за защита с подготвена включена камера и споделен екран. Ако в предварителния изглед видите, че в стаята освен изпитващия в момента има друг колега, моля изчакайте колегата си да излезе и тогава влезте. Защитата би трябвало да се проведе в рамките на 20 мин., в които се очаква да представите накратко проекта си и да отговорите на въпроси, свързани с него. Моля да сте налични в Discord, за да може при промени в графика екипът да има връзка с вас.

Ако някой не е получил информация за явяване, моля да ми пише лично по Discord.

Поздрави,
 Т. Трифонов