Обявления

Организация на изпита

Организация на изпита

от Трифон Трифонов -
Number of replies: 2

Здравейте, колеги,

Както знаете, изпитът по ФП за всички специалности ще се проведе следващата сряда (9.02). Изпитът ще се проведе изцяло дистанционно и ще състои от две части: изпит на задачи, който ще започне от 9 часа, и изпит на теория, който ще започне в 13 часа. За организацията на изпита е задължително да се запишете в следната анкета не по-късно от 20:00 на понеделник, 7.02. Анкетата е отворена само за тези от вас, които са постигнали минимума от 5 точки на блиц тестовете през семестъра. Забележете, че можете да се запишете за двете части на изпита отделно (например, ако сте освободени от писмен изпит). Съгласно критериите за оценяване, за успешно преминаване на курса е необходимо постигането на минимум 20 т. и от двата изпита. Оценките от писмен и теоретичен изпит се запазват до края на учебната година, т.е. ако издържите само едната част на изпита, можете да се явите на поправителна само на другата.

Вероятно е изпитът да се проведе в различна среда за видеоконференции, тъй като Google Meet в платформата Google Workspace, която се ползва във ФМИ, вече не поддържа запис, а Деканатът изисква всички дистанционно проведени изпити да се записват. Очаквайте допълнителна информация.

Екипът по ФП ви желае успешна подготовка!

In reply to Трифон Трифонов

Re: Организация на изпита

от Трифон Трифонов -
Здравейте, колеги,
 
Повечето оценки от текущия контрол вече са готови, асистентите продължават да работят по проверката на последните работи.
 
Тези от вас, които са постигнали резултат 100 т. или повече от текущ контрол би трябвало да видят в дневника за оценки резултат от 20 т. в графата "Освобождаване от изпит на задачи". За освободените студенти явяването на изпит на задачи НЕ Е задължително. Ако все пак освободен студент реши да се яви на изпита за повече точки, постигнатият резултат от 20 т. се запазва.
 
Припомням, че за организацията на изпита е задължително да се запишете в следната анкета не по-късно от 20:00 на понеделник, 7.02. Студенти, които не са се записали в анкетата в този срок няма да бъдат допуснати до изпита.
 
Молим студентите, които са освободени от изпит на задачи и НЯМА да се явяат на този компонент от изпита, да проверят, че съответната отметка в анкетата им е изключена, за да имаме актуален списък на всички студенти, които реално ще се явят.
 
Успешна подготовка!
Екипът по ФП
In reply to Трифон Трифонов

Re: Организация на изпита

от Трифон Трифонов -
Здравейте,

Всички, които са заявили участие в утрешния изпит, би трябвало вече да са получили в дневника за оценки връзки към заявените от тях компоненти на изпита в графите "Стая за изпит на задачи" и "Стая за изпит на теория". Молим да обърнете внимание, че Meet стаите за изпита на задачи и теоретичния изпит в общия случай са различни!
 
Молим да се запознаете внимателно с инструкциите по-долу.
 
Общи инструкции
 
Изпитите ще се проведат в електронна среда съгласно стандартната схема, както и двете контролни. Студентите следва да се явят в стаята за изпита 15 мин. преди обявеното начало, подготвени съгласно инструкциите. Силно препоръчваме да изпробвате предварително конфигурацията от устройства и интернет свързаност, които смятате да използвате за изпита, за да си спестите неприятни изненади. Закъснели студенти, които не са в Meet стаята в при обявяване на началото на изпита, няма да бъдат допускани до явяване.
 
Ако имате въпроси или проблеми по време на контролното, моля използвайте функцията за вдигане на ръка или обявете гласно името си (за да е ясно кой задава въпроса) и изчакайте квесторът да ви обърне внимание. Ако не можете да влезете в срещата в Meet, пишете незабавно в Discord канала на курса #фп.
 
Инструкции за изпита на задачи
 
Изпитът на задачи започва точно в 9:00. В Moodle се предават един или два файла с код (на Scheme и на Haskell). Функциите трябва да са наименувани точно както е дадено в условието на задачите. Изпитът ще включва три задачи. За разлика от второто контролно, на изпита няма да е позволено решаването и трите задачи на един и същи език. По друг начин казано: на всеки език се признават най-много две решения на задачи. В случай, че сте предали  три решени задачи на един и същи език или сте предали решение на задача на два езика, се зачита тази конфигурация от решения на задачи, за която има не повече от две решения на език и ви носи максимален брой точки.
 
Позволено е използването наготово на функции само от R5RS, Prelude, и тези, чиито код ще е включен в условието на задачата. Всички останали функции трябва да се реализират без използването на помощни материали.
 
Инструкции за теоретичния тест
 
Теоретичният тест започва точно в 13:00. Освен стандартните правила за провеждане на изпит в електронна среда, за този изпит важат и следните допълнителни условия:
 
  • тестът се отключва с парола, която ще получите от квестора в началото му
  • тестът се състои от затворени и отворени въпроси
  • на някои от отворените въпроси има инструкции по какъв начин да се въведе отговорът, моля спазвайте ги точно, за да се намали вероятността от грешки при оценяването
  • времето за работа се отчита индивидуално за всеки студент от момента, в който започне работа
  • по време на теста е ЗАБРАНЕНО превключването към друг прозорец освен този на теста, който трябва да заема целия екран; при въпрос към квестора съобщете името си без да превключвате към Meet
  • по време на теста се позволява използването за бележки на единствен бял лист, който е необходимо да покажете на квестора преди началото на изпита
  • всички студенти задължително остават в срещата до края на теста с включени камери, микрофони и звук, т.е. докато квесторът не съобщи, че работата приключва; на студенти, които напуснат срещата по-рано, работите се анулират

Успех!

Екипът по ФП