Форум Въпроси - тук задавайте своите въпроси относно курса

Ментори

Ментори

от Мартин Асенов -
Number of replies: 6
Здравейте,
помня, че в началото на курса бяхте казали, че при писането на проектите ще можем да задаваме някакви въпроси по тях към хора от екипа и тн. В края на курса май останах с впечатлението, че тази идея отпадна, но все пак, понеже не бях на последните 2 лекции - има ли нещо такова или?
- Мартин
In reply to Мартин Асенов

Re: Ментори

от Кирил Кирилов -
Питай и ще ти се отговори. Приеми, че целият преподавателски екип ти е ментор.
Ако имате прекалено много въпроси, можем да насрочим среща във ФМИ(при която пак да дойдат 2ма човека, при 7 преподавателя).
In reply to Кирил Кирилов

Re: Ментори

от Мартин Асенов -
Благодаря. То за жалост, въпросът ми е малко специфичен, но дано се намери някой, който да е наясно. Работя по Flickr Viewer(от служебните проекти), но проблемът е, че не мога да получа token след като потребителят е оторозирал приложението ми и съответно оставам без upload/private photos и тн. Ползвам flickrj ( http://flickrj.sourceforge.net/ ) и уж всичко е ок -> генерирам урл, от който потребителя да оторизира приложението -> зареждам в браузъра(правилен)->оторизирам applicationa, обаче след това като опитам auth = authInterface.getToken(frob) ми дава невалиден фроб и съответно нищо? Като разгледах из гугъл май е относително често срещан проблем, ама така и не успявам да го оправя засега :|
In reply to Мартин Асенов

Re: Ментори

от Кирил Кирилов -
Проблема ти е доста конкретен, предполагам тези линкове си ги видял.

http://stackoverflow.com/questions/3889160/unable-to-get-auth-token-in-flickr

http://www.flickr.com/groups/api/discuss/72157607302933889/

http://www.flickr.com/groups/api/discuss/72157594415967646/

Ако те не ти помагат с нищо, постни си въпроса и част от source-a. (предпочитам да е го постнеш във сайт с форматиране на source, като StackOverflow примерно)
In reply to Мартин Асенов

Re: Ментори

от Мартин Асенов -
Здравейте пак. :) Имам следния въпрос този път: в момента за всеки потребител, който се е логнал създавам директория с името му + директория за личните му снимки/тези на контактите/favorites и тн. "Проблемът" е, че при всяко зареждане на този юзър реално свалям наново всичките му снимки, който се презаписват върху старите със същите имена. Опитах да пазя всичките линкове, от които са свалени снимките и после да ги сериализирам в някакъв текстов файл, който да зареждам всеки път и да проверявам за новокачени снимки без да свалям старите, но нещо не можеше да се подкара това, та се чудех има ли изобщо смисъл от нещо такова? Понеже така и така за всяка снимка от някаква галерия ще трябва да се обхожда списък със всички стари снимки и да се сравняват линковете+сериализация/десериализация и не знам доколко ще е по-оптимално, пък и не мога да го подкарам засега. Питам понеже в описанието на проекта сте писали за скорост, пък в сегашния вид на проекта ми трябва да се поизчака преди да се свалят снимките...(не знам дали част от чакането не е и заради емулатора, де).
In reply to Мартин Асенов

Re: Ментори

от Кирил Кирилов -
Виждам, че са ти отговорили на въпроса.

Питай, ако onSaveInstanceState не ти помогне.

П.С. За в бъдеще ти препоръчвам да задаваш въпросите си по-конкретно и описателно, за да могат хората да ти дадат конкретен и адекватен отговор. Едва ли някой би могъл да отговори на нещо от рода на "Имам проблем със сериализацията и не работи".