В този урок ще запознаете кучето си с командата "седни".

Това е една от най-лесните команди, на които можете да научите вашето куче и добре да започнете с нея, тъй като е една от най-често използваните. 

За да започнете, вземете лакомството в ръка. Дайте на кучето да я подуши, така че да привлечете вниманието му. След това придвижете ръката си над муцуната му, така че да повдигне глава и да се опита да седне, за да достигне нивото на лакомството. Не дръжте ръката си твърде нависоко, защото ще се опита да скочи. Ако я държите твърде ниско пък ще се навежда и отново няма да седне. Повтаряйте командата "седни", докато седне. Всеки път, когато успешно изпълни командата, го възнаграждавайте с лакомство. Окуражавайте го с "Браво!" при изпълнението ѝ. 

Повторете опитите до постигане на задоволителен резултат. След това може да преминете към следващите команди. Прилагайте командата "Седни", когато намерите за подходящо, така че кучето ви да свикне да я асоциира с дадени дейности. Например може да му казвате да седне преди да излезнете на разходка, за да му поставите каишката.

Прилагам по-долу линк към видео урок на английски, който демонстрира гореописаното.

 - видео урок


Последно модифициране: четвъртък, 12 май 2016, 22:31