Как да научим кучето да ходи на определено място

Да имате куче, което си върши работата на определено място си е доста голямо предимство - без жълти петна, без висене с часове, чакайки кучето да свърши работа, удобно средство за из път по пътешествията; безброй много предимства!

Кучето може да научи този трик, дори и да не е изцяло обучено. И след като успеете, ще го считате за не малко чудо. Просто следвайте тези стъпки:

  • Изберете област от дома ви, която да използвате за тоалетна. Постелете пелена (зависеща от размера на кучето), с която да обозначите зоната. Заведете кучето си на повод там, когато сте сигурни, че му се ходи до тоалетно.
  • Ако кучето си свърши работата на пелената, кажете "Браво!" и му дайте лакомство. Ако не уцели, го поздравете, но не му давайте лакомство.
Не забравяйте да почистите след кучето си! Никога не бийте кучето си, ако свърши работата си на погрешно място. Изчистете бързо след него, за да премахнете миризмата, преди да е успял да я асоциира с това място. Ако кучето свикне да разпознава пелените, може да ги взимате с вас на екскурзии и по този начин да улесните и ходенето му на място извън познатите му зони.

Последно модифициране: петък, 13 май 2016, 00:14