Форум за въпроси

Проект SVG

Проект SVG

от Валентин Върбанов -
Number of replies: 1

Здравейте,

Искам да попитам позволено ли е използването на XML библиотека за писане и четене на SVG файловете или трябва да се имплементира и XML част която да се оправя със синтаксиса на файла. 

In reply to Валентин Върбанов

Re: Проект SVG

от Трифон Трифонов -

Здравей, Валентин,

Използвам случая да припомня текста от информацията за проектите, която е свързана с използването на готов код:


Оценката на всеки от проектите се формира от онази негова част, която е била самостоятелно разработена от вас. Допустимо е да използвате код написан от някой друг (напр. готова библиотека или помощ от ваш приятел/колега), но (1) той не носи точки към проекта и (2) това трябва да бъде ясно обявено както при предаването, така и при защитата на проекта, като ясно обозначите коя част от проекта сте разработили самостоятелно. Това означава, че:

  1. Използваният наготово код трябва да се маркира ясно, като поставите коментари на подходящи места в кода си.

  2. По време на защитата трябва да посочите кои части сте разработили самостоятелно и кои са взети от други източници.

Както е написано по-горе, когато в проекта си използвате чужд код, сам по себе си той не ви носи точки. Допълнителни точки могат да се дадат или отнемат, според (1) способността ви за внедряване на кода във вашето решение (напр. в случаите, когато се използва външна библиотека) и за това (2) дали добре разбирате какво прави той.


Това означава, че преценката дали използваш готова библиотека е твоя, но оценката на проекта ще се базира върху обема функционалност, който се реализира с твоя собствен код. Със сигурност има библиотеки, които биха свършили 90% от работата по проекта, но тогава няма да имаш възможност да покажете умения различни от това да интегрирате готови библиотеки.